Navigatie overslaan MENU

 

Om ontelbare

Help vandaag een kind aan voedsel!

Lees het verhaal van Doeurn Help een kind in gevaar

2021 was een jaar van humanitaire crisis voor kinderen. Dit jaar dreigt hetzelfde te gebeuren. Er zijn nog nooit zoveel redenen geweest om een kind te sponsoren als nu. Door een kind te sponsoren, geef jij kwetsbare kinderen weer hoop. En zorg jij ervoor dat kinderen met een volle maag naar bed gaan. Maak 2022 een jaar van hoop. Zodat vreugde weer een plek in hun leven kan krijgen.

Eén kind, één reden per keer – jij kunt de loop van deze crisis veranderen.

Voor kinderen. Voor verandering. Voor leven.

Geef een kind een keuze

Chosen draait de rollen om. Een kind kiest jou als sponsor. Eén keuze die hun leven en dat van hun gemeenschap verandert.

Ieder kind heeft recht op eten

Voedsel is van levensbelang en World Vision vindt dat ieder kind recht heeft op genoeg te eten. Daarom streven we ernaar dat ieder kind met een volle maag naar bed kan. In de afgelopen vijf jaar herstelde 89% van de ernstig ondervoede kinderen die we behandelden volledig.

In Sarwah, Sierra Leone, is een derde van de kinderen ernstig ondervoed. Met kindsponsoring kun je het leven van deze kinderen voorgoed veranderen. Want in onze sponsorprogramma’s leren we de gezinnen hoe ze het beste hun land kunnen bebouwen. Door bijvoorbeeld rekening te houden met het klimaat, bodemuitputting en het verstrekken van geschikte zaden. We helpen ze ook bij het verkopen van de extra oogst, of het gezamenlijk investeren in spaargroepen. Ook helpen we ze om in gesprek te gaan met lokale overheden, om te bespreken wat een gemeenschap nodig heeft.

Elke minuut krijgt een kind met honger te eten

Jonge leider met hoopvolle toekomst

Stel je eens voor: vier jaar geleden kon geen enkel kind in de gemeenschap van Prince lezen. Een jaar later konden al 803 kinderen in Afram Plains, Ghana lezen en dat aantal groeit nog steeds!

De COVID-19 crisis zorgt ervoor dat meer gezinnen dan ooit weer worden weer teruggeworpen in armoede. Kinderen lijden honger, kunnen niet naar school, lopen het risico om uitgehuwelijkt te worden of aan het werk gezet te worden. Hun toekomst is zeer onzeker.

Lees meer

Twee bordjes rijst

Stel je voor dat jij de reden bent dat een 10-jarige jongen naar bed kan met een volle maag en een gezichtsmasker krijgt om zich te beschermen tegen COVID-19.

Het leven is niet gemakkelijk geweest voor Doeurn uit Cambodja. Zijn moeder, Sum, is de enige kostwinner en ze zorgt in haar eentje voor Doeurn en zijn twee broers. COVID-19 heeft het leven van Sum nog ingewikkelder gemaakt. “Het is moeilijk om tegelijkertijd moeder en vader te zijn; het is zo’n grote verantwoordelijkheid. En ik wil mijn kinderen beschermen tegen COVID-19 maar een gezichtsmasker is duurder dan 1 kg rijst,” aldus Sum.

De 10-jarige Doeurn is opgegroeid in armoede en met honger. Ze leefden lange tijd in een klein kamertje in een stad, ver weg van hun geboorteplek op het platteland van Cambodja. Moeder Sum werkte lange uren in een fabriek, maar ze verdiende niet genoeg om voedzaam eten te kopen. De jongens waren vaak ziek en er was geen geld voor school.

Lees meer

Sponsor een kind

Blijvende verandering in de levens van kinderen.