Navigatie overslaan MENU

Om ontelbare

Help vandaag een kind aan schoondrinkwater!

Lees het verhaal van Isata Help een kind in gevaar

2021 was een jaar van humanitaire crisis voor kinderen. Dit jaar dreigt hetzelfde te gebeuren. Er zijn nog nooit zoveel redenen geweest om een kind te sponsoren als nu. Door een kind te sponsoren, geef jij kwetsbare kinderen weer hoop. En draag je bij aan bijvoorbeeld schoon drinkwater. Maak 2022 een jaar van hoop. Zodat vreugde weer een plek in hun leven kan krijgen.

Eén kind, één reden per keer – jij kunt de loop van deze crisis veranderen.

Voor kinderen. Voor verandering. Voor leven.

Geef een kind een keuze

Chosen draait de rollen om. Een kind kiest jou als sponsor. Eén keuze die hun leven en dat van hun gemeenschap verandert.

Ieder kind heeft recht op schoon drinkwater.

Wist je dat World Vision er samen met al onze sponsors voor zorgt dat iedere minuut een gezin water krijgt?

Schoon water heeft een directe impact op de gezondheid van kinderen. Het zorgt er namelijk voor dat kinderen niet meer ziek worden van het drinken van vervuild water. Ook hoeven kinderen niet meer urenlang te lopen om water te halen als er genoeg waterpunten in de buurt zijn. Ze zijn dan ook veel minder vermoeid en kunnen beter leren op school. Schoon water heeft het leven van miljoenen kwetsbare kinderen veranderd.

Elke 60 seconden bereiken we een familie met schoon water

Jonge leider met hoopvolle toekomst

Stel je eens voor: vier jaar geleden kon geen enkel kind in de gemeenschap van Prince lezen. Een jaar later konden al 803 kinderen in Afram Plains, Ghana lezen en dat aantal groeit nog steeds!

De COVID-19 crisis zorgt ervoor dat meer gezinnen dan ooit weer worden weer teruggeworpen in armoede. Kinderen lijden honger, kunnen niet naar school, lopen het risico om uitgehuwelijkt te worden of aan het werk gezet te worden. Hun toekomst is zeer onzeker.

Lees meer

Het begint met water

Voor de 14-jarige Isata veranderde het leven voorgoed toen er voor het eerst schoon water stroomde in haar dorp in Sierra Leone.

Een onmogelijke strijd

Aminata, de moeder van Isata, werkte hard om de eindjes aan elkaar te knopen. Ze wilde graag dat haar dochter naar school kon, maar ze verdiende niet genoeg. “Ik verzamelde palmpitten onder de palmbomen en gebruikte die om olie te produceren en te verkopen, maar ik verdiende zo weinig en dat maakte me erg verdrietig,” aldus Aminata.

Aminata gelooft in de kracht van onderwijs en daarom leende ze geld om Isata’s schoolgeld te betalen. Maar daarmee was nog niet alles opgelost.

Lees meer

Sponsor een kind

Blijvende verandering in de levens van kinderen.