Navigatie overslaan MENU

Nog nooit zijn er zoveel

geweest om te helpen!

Schoon drinkwater Voedsel

2022 dreigt net als 2021 een jaar van humanitaire crisis te worden voor de meest kwetsbare kinderen. Nog nooit zijn er zoveel redenen geweest om een kind te sponsoren als nu. Door een kind te sponsoren, geef jij kwetsbare kinderen weer hoop en uitzicht op een beter leven. En draag je bij aan wat zij nodig hebben om armoede te overwinnen. Maak 2022 een jaar van hoop. Zodat vreugde weer een plek in hun leven kan krijgen. En ervaar de vreugde van een veranderd leven. Voor het kind en voor jou.

Eén kind, één reden per keer – jij kunt de loop van deze crisis veranderen. Jij kunt hoop bieden in deze crisis.

Voor kinderen. Voor verandering. Voor leven.

Geef een kind een keuze

Chosen draait de rollen om. Een kind kiest jou als sponsor. Eén keuze die hun leven en dat van hun gemeenschap verandert.

Het begint met water

Voor de 14-jarige Isata veranderde het leven voorgoed toen er voor het eerst schoon water stroomde in haar dorp in Sierra Leone.

Een onmogelijke strijd

Aminata, de moeder van Isata, werkte hard om de eindjes aan elkaar te knopen. Ze wilde graag dat haar dochter naar school kon, maar ze verdiende niet genoeg. “Ik verzamelde palmpitten onder de palmbomen en gebruikte die om olie te produceren en te verkopen, maar ik verdiende zo weinig en dat maakte me erg verdrietig,” aldus Aminata.

Aminata gelooft in de kracht van onderwijs en daarom leende ze geld om Isata’s schoolgeld te betalen. Maar daarmee was nog niet alles opgelost.

Lees meer

Twee bordjes rijst

Stel je voor dat jij de reden bent dat een 10-jarige jongen naar bed kan met een volle maag en een gezichtsmasker krijgt om zich te beschermen tegen COVID-19.

Het leven is niet gemakkelijk geweest voor Doeurn uit Cambodja. Zijn moeder, Sum, is de enige kostwinner en ze zorgt in haar eentje voor Doeurn en zijn twee broers. COVID-19 heeft het leven van Sum nog ingewikkelder gemaakt. “Het is moeilijk om tegelijkertijd moeder en vader te zijn; het is zo’n grote verantwoordelijkheid. En ik wil mijn kinderen beschermen tegen COVID-19 maar een gezichtsmasker is duurder dan 1 kg rijst,” aldus Sum.

De 10-jarige Doeurn is opgegroeid in armoede en met honger. Ze leefden lange tijd in een klein kamertje in een stad, ver weg van hun geboorteplek op het platteland van Cambodja. Moeder Sum werkte lange uren in een fabriek, maar ze verdiende niet genoeg om voedzaam eten te kopen. De jongens waren vaak ziek en er was geen geld voor school.

Lees meer

Sponsor een kind

Blijvende verandering in de levens van kinderen

Door onze gemeenschapsgerichte aanpak profiteert niet alleen één kind, maar ook nog vier andere kinderen.