Navigatie overslaan MENU

Help een kind op de vlucht

Voor 24 euro geef jij wat hij nodig heeft.
Doneer nu!

Help een kind op de vlucht

Wereldwijd zijn miljoenen kinderen op de vlucht. Ze hebben alles achter zich gelaten. Hun huis, school, vriendjes, huisdieren… en dan komen ze terecht in een opvangkamp waar bijna niets is. Jij kunt er zijn voor deze kinderen. Samen zorgen we voor basisvoorzieningen, zoals onderdak, water en voedsel. Ook kunnen we ze helpen hun trauma’s te verwerken en een diploma te halen. Zo geef jij deze kinderen hoop op een betere toekomst.

Help je mee?

Voor 12 euro geef je een kind een noodpakket

Vluchten uit je vertrouwde omgeving is traumatisch voor kinderen. Ze hebben behoefte aan alles.

Onderdak en simpele dingen zoals eten, drinkwater en kleding. Maar ook psychosociale ondersteuning om de verschrikkingen te kunnen verwerken die ze hebben meegemaakt.

42 miljoen kinderen hebben nu hulp nodig

Ruim 42 miljoen kinderen zijn niet meer gewoon kind, maar zijn vluchteling. Op de plekken waar zij en hun ouders worden opgevangen is vaak geen mogelijkheid om zelf voor eten te zorgen of een inkomen te verdienen. Om deze redenen schuilt er achter elke crisis ook vaak hongersnood.

Met jouw steun kunnen kinderen en hun families overleven met basisbehoeften zoals eten, en drinken en voeding voor baby’s.  Ben jij de reden dat deze kinderen met een volle maag naar bed kunnen?

Doneer nu

Jouw impact

Jij helpt een gevlucht kind met wat hij nodig heeft, zoals:

  • Basisbehoefte en voorzieningen, zoals: voedsel, schoon water, kleding
  • Onderdak, een warme slaapplek en gezondheidszorg
  • Kindvriendelijke opvangplekken, waar kinderen echt kind kunnen zijn, beschermd worden en psychosociale steun krijgen om trauma’s te verwerken
  • Beschikbaarheid van onderwijs zodat de kinderen hun potentie ten volste kunnen benutten
  • Het voorkomen van (seksueel) geweld, uitbuiting en het bieden van bescherming en herstel voor slachtoffers

 

 

 

In één klap puber af

Ivan is 17 jaar en heeft geluk want hij kon vluchten naar Roemenië. Zijn klasgenoten en vrienden hebben minder geluk want als je achttien jaar bent, mag je de grens niet over. Hij maakt zich grote zorgen over zijn vrienden die in Oekraïne zijn achter gebleven. Hij weet niet of ze nog wel leven.

Help mee en geef een gevlucht kind zoals Ivan de kans om van zijn trauma’s te herstellen.

Doneer nu
Veelgestelde vragen

Hier vind je een lijst met de meestgestelde vragen over donateur worden via World Vision. Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via onze socials of via de mail.

In welke landen wordt mijn bijdrage besteed?
+
Hoe weet ik of mijn donatie goed terecht komt?
+
Vanaf welk bedrag kan ik doneren?
+
Is World Vision christelijk?
+

Voor 12 euro geef je een kind basisbehoeften zoals eten, water en medicijnen.

Help kwetsbare kinderen overleven, herstellen en bouwen aan een toekomst

World Vision helpt gevluchte kinderen en hun families met basis voorzieningen zoals eten en onderdak. Maar ook met psychosociale ondersteuning om trauma’s te verwerken.

Helpen werkt!

Via de media zien we de harde werkelijkheid van hongersnood en het gebrek aan voedzaam eten. Onschuldige kinderen die leven onder erbarmelijke omstandigheden waar zij zelf niets aan kunnen doen. Het raakt ons. Daarom komen we in actie. Want helpen met een gift werkt écht!    

Sluit je aan

World Vision biedt je de mogelijkheid om een positieve verandering teweeg te brengen in het leven van kinderen. Voedselhulp is een goede start, maar daarna zorgen we ook voor onderwijs, schoon water en alle middelen die kinderen nodig hebben om te bouwen aan een betere toekomst.  

Doneer vandaag nog

Help een kind te overleven en te bouwen aan een betere toekomst.