Navigatie overslaan MENU

World Vision
draait de rollen om

Kinderen kiezen zelf hun sponsor.
Laat je kiezen Laat je inspireren

Elizabeth Lopez werd gekozen

“In december werd mijn gezin ‘gekozen’. Dat vond ik erg bijzonder. Ik vind het heel mooi dat kinderen zelf een keuze krijgen. Een kind uit Oeganda koos voor ons. Bekijk in de video wat onze reactie was toen wij hoorden door wie wij gekozen waren.”

– Elizabeth Lopez

Wat is Chosen?

World Vision gaat voor een hoopvol en vreugdevol leven voor kinderen wereldwijd.

Het eerstvolgende sponsorfeestje is op 30 april en vindt plaats in Tanzania.

World Vision draait de rollen om. Niet jij als sponsor kiest een kind, maar een sponsorkind kiest jou! Wil jij ook gekozen worden? Meld je aan voor Chosen en laat je kiezen door een sponsorkind.

Laat je kiezen

Hoe werkt Chosen?
Meld je aan en upload je foto
Jouw naam en foto sturen we naar het sponsorproject. Daar organiseren onze collega’s een sponsorkindfeestje.
Daarna kiest een kind jou!
Sommige kinderen hebben lang op een sponsor gewacht. Maar nu, op het sponsorkindfeestje, mag een kind zelf zijn sponsor kiezen. Welk kind kiest straks voor jou?
Je geld wordt besteed...
Jouw maandelijkse bijdrage besteden we in het hele projectgebied. Zo help je jouw sponsorkind én zijn of haar omgeving. We zorgen voor schoon water, voeding, onderwijs en gezondheidszorg.
...en vier de vooruitgang!
Je krijgt regelmatig een update over de verandering waar jullie samen voor zorgen. Vertel elkaar in brieven over je dagelijks leven en je dromen. Deel tijd en aandacht en geef liefde!

Yannic werd gekozen door Justine

Wauw! Wat een mooi meisje, dit raakt me echt. Ik vind Chosen zo’n mooi concept omdat het kind nu de sponsor mag uitkiezen. Een kind in armoede heeft al weinig te kiezen en nu betreden zij een ruimte waar een waslijn hangt vol met foto’s.

En krijgen zij de mogelijkheid en de kans om zelf te kiezen. Dat vond ik zo mooi, dat ik dacht: Hier wil ik aan meedoen! Als ik denk aan hoe mijn foto in Oeganda heeft gehangen en dat een kind naar die foto toe is gelopen om mijn foto uit te kiezen, dan vind ik dat heel bijzonder. Ik ben door de 8-jarige Justine gekozen vanwege mijn brede lach.

Doe ook mee!

Mili koos zelf haar sponsor

De vijfjarige Mili uit Bangladesh loopt naar een waslijn met meer dan vijftig foto’s. Ze bekijkt de foto’s goed en laat haar oog vallen op een gezinsfoto.

Hij is een dokter, en daarom heb ik voor hem gekozen zegt ze met een grote glimlach op haar gezicht. Ik heb alle foto’s bekeken en de beste sponsor gekozen! Ik houd van hen.

Ze weet niet zeker of haar sponsor een dokter is, maar omdat hij zich netjes kleed en omdat hij een bril draagt denkt ze dat wel. Het heeft haar bemoedigd om voor het eerst haar eigen sponsor te kiezen. Ze ziet haar eigen gezin terug in de foto die ze gekozen heeft.

Ik vond deze foto bij mij passen omdat het gezin bestaat uit drie mensen. Net als bij ons thuis.

World Vision Chosen video

Een keuze die alles verandert

Door jouw bijdrage van € 30 per maand kunnen kinderen en gemeenschappen zelf hun leven veranderen. Bijvoorbeeld door het aanleggen van waterputten, het opzetten van scholen en gezondheidscentra. Chosen projecten zijn gericht op zelfredzaamheid, zodat de gemeenschap na verloop van tijd geen hulp van buitenaf meer nodig heeft.

 

Je maakt als sponsor niet alleen een verschil voor het kind maar ook voor de hele familie – fam. Richardson

Sponsor een kind via Chosen

Meld je aan en laat je kiezen door een kind uit Tanzania

Veelgestelde vragen

Hier vind je een lijst met de meest gestelde vragen over Chosen en World Vision. Zit jouw vraag er niet tussen? Lees hier meer over kindsponsoring of neem contact op.

Wanneer/Waar is het volgende Chosen feestje?
+
Wat gebeurt er als ik mij aanmeld via het formulier?
+
Hoeveel kost het om een kind te sponsoren?
+
Gaat het geld rechtstreeks naar het kind?
+
Wat als mijn foto niet gekozen wordt?
+
Is World Vision christelijk?
+

Focus op kinderen

Al ruim 70 jaar helpt World Vision wereldwijd de meest kwetsbare kinderen