Navigatie overslaan MENU

Meisjes kiezen zelf hun sponsor

Meld je vóór 19 mei aan voor Chosen
en verander het leven van een meisje uit Afrika
Meer informatie

Geef meisjes een toekomst vol keuzes

Sommige kinderen wachten jaren om door een sponsor gekozen te worden. Maar wat zou er gebeuren als ze in plaats daarvan zelf mogen kiezen? Chosen draait de rollen om. Chosen geeft kinderen de vrijheid om zélf te kiezen en zélf beslissingen te nemen over hun toekomst.

Doe mee met de speciale Chosen Girls Only editie. Meld je aan vóór 19 mei!
Chosen zet meisjes in hun kracht. En jij kunt daarbij helpen. Wil jij gekozen worden door een meisje? Meld je dan hier aan.

Chosen zet meisjes in hun kracht

Meisjes in ontwikkelingslanden hebben vaak niet dezelfde basisrechten als jongens. Elk jaar mogen miljoenen meisjes niet naar school. En veel meisjes moeten trouwen en kinderen krijgen terwijl ze hier fysiek en emotioneel helemaal niet aan toe zijn. Met Chosen zetten we in de Girls Only editie meisjes in hun kracht. Als je een meisje sponsort, geef je haar een keuze die een verandering teweeg brengt in haar leven en in die van haar gemeenschap.

Word gekozen

 

Een keuze die alles verandert

World Vision geeft kinderen en families de mogelijkheden om zélf keuzes te maken die bijdragen aan een betere toekomst. Daarom wordt jouw relatie met een Chosen sponsorkind gekenmerkt door gelijkwaardigheid. Het gaat niet om jouw keuze voor een kind, maar om de keuze die jij het kind geeft!

Door jouw bijdrage van €30 per maand kunnen kinderen en gemeenschappen zelf hun leven veranderen. Bijvoorbeeld door het aanleggen van waterputten, het opzetten van scholen en gezondheidscentra. Chosen projecten zijn gericht op zelfredzaamheid, zodat de gemeenschap na verloop van tijd geen hulp van buitenaf meer nodig heeft. Help mee en geef een meisje een betere toekomst!

Word gekozen

 

Hoe werkt Chosen?
Meld je aan en upload je foto
Jouw naam en foto sturen we naar het sponsorproject. Daar organiseren onze collega’s een sponsorkindfeestje.
Daarna kiest een kind jou!
Sommige kinderen hebben lang op een sponsor gewacht. Maar nu, op het sponsorkindfeestje, mag een kind zelf zijn sponsor kiezen. Welk kind kiest straks voor jou?
Je geld wordt besteed...
Jouw maandelijkse bijdrage besteden we in het hele projectgebied. Zo help je jouw sponsorkind én zijn of haar omgeving. We zorgen voor schoon water, voeding, onderwijs en gezondheidszorg.
...en vier de vooruitgang!
Je krijgt regelmatig een update over de verandering waar jullie samen voor zorgen. Vertel elkaar in brieven over je dagelijks leven en je dromen. Deel tijd en aandacht en geef liefde!
Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een lijst met de meest gestelde vragen over Chosen.

Waarom een meisje de keuze geven?
+
Kan ik ook door een jongen gekozen worden?
+
In welk land word ik gekozen?
+
Hoeveel kost het om een meisje te sponsoren?
+
Gaat het geld rechtsreeks naar het kind?
+
Kan ik door meerdere meisjes gekozen worden?
+
Wat als mijn foto niet gekozen wordt?
+
Heeft het kind dat als laatst mag kiezen nog wel iets te kiezen?
+
Hoe gaan jullie om met de coronamaatregelen?
+
Hoe lang duurt het sponsoren van een kind?
+

Wist je dat?

1 op de 5 meisjes op jonge leeftijd moet trouwen? En 64 miljoen meisjes gedwongen worden tot kinderarbeid? Verander het leven van een meisje.