Navigatie overslaan MENU

Geef jij een kind een hoopvolle keuze?

Kinderen kiezen zelf hun sponsor.
Word gekozen

World Vision draait de rollen om. Niet jij als sponsor kiest een kind, maar een sponsorkind kiest jou!

Wil jij ook gekozen worden? Meld je aan voor Chosen en laat je kiezen door een sponsorkind.

Het eerstvolgende sponsorfeestje vindt plaats op 31 augustus in Oeganda. Je kunt je hiervoor tot en met 23 augustus aanmelden.

Hangt jouw foto daarbij?

Laat je kiezen

Hoe werkt Chosen?
Meld je aan en upload je foto
Jouw naam en foto sturen we naar het sponsorproject. Daar organiseren onze collega’s een sponsorkindfeestje.
Daarna kiest een kind jou!
Sommige kinderen hebben lang op een sponsor gewacht. Maar nu, op het sponsorkindfeestje, mag een kind zelf zijn sponsor kiezen. Welk kind kiest straks voor jou?
Je geld wordt besteed...
Jouw bijdrage van €30 per maand besteden we in het hele projectgebied. Zo help je jouw sponsorkind én zijn of haar omgeving. We zorgen voor schoon water, voeding, onderwijs en gezondheidszorg.
...en vier de vooruitgang!
Je krijgt regelmatig een update over de verandering waar jullie samen voor zorgen. Vertel elkaar in brieven over je dagelijks leven en je dromen. Deel tijd en aandacht en geef liefde!

Elizabeth koos voor Amanda

Elizabeth uit Oeganda mocht al een sponsor kiezen en ze koos voor Amanda! Deze keuze zal haar leven veranderen. En niet alleen haar eigen leven… Want dankzij kindsponsoring kunnen Elizabeth en haar zus Teresia naar school. En, zoals hun moeder Pascalina het zegt: “Onderwijs kan je kansen geven in deze wereld. Het leven is zo moeilijk zonder onderwijs.”

Het hele gezin van Elizabeth is betrokken bij de sponsoring en moedigt haar aan om naar school te gaan en om haar droom om dokter te worden na te streven. Elizabeth: “Ik word er blij van dat ik weet dat ze het beste voor me willen”. En haar broer Solomon, die wegens een handicap alleen de basisschool kon afmaken zegt: “Onderwijs is de enige manier waardoor haar toekomst beter zal zijn. Ik stimuleer haar om te leren.”

Ze zijn heel blij met de sponsoring door Amanda en Pascalina hoopt dat Amanda haar dochter zal blijven stimuleren om naar school te gaan. Pascalina wordt zelf ook bemoedigd door de sponsoring: “Het geeft me een gevoel van voldoening in mijn hart, want door de steun en de hoop die ik heb, zullen onze problemen verminderen.”

Doe ook mee!

Susanne werd gekozen

“De tv spot van Chosen heeft me geraakt, ik werd nieuwsgierig en heb gelijk de website van World Vision bekeken. En een paar dagen later heb ik me aangemeld voor Chosen”. 

Met lichte spanning komt Susanne als één van de eerste sponsors aan op het fysieke onthullingsfeest wat World Vision organiseert op het hoofdkantoor in Amersfoort. Vandaag krijgt ze te horen en te zien welk kind haar gekozen heeft. Ze weet niet of het een meisje of een jongen wordt. En ze heeft enorm toegeleefd naar dit specifieke moment. Een aantal weken geleden heeft ze zich aangemeld voor Chosen nadat zij geraakt was door de tv-spot.

Vol spanning opent ze de envelop met de foto van haar nieuwe sponsorkind en een persoonlijke brief die het sponsorkind naar haar geschreven heeft.

“Dat je de regie bij het kind zelf legt, dat vind ik heel bijzonder!”

World Vision Chosen video

Een keuze die alles verandert

Door jouw bijdrage van 30 euro per maand kunnen kinderen en gemeenschappen zelf hun leven veranderen. Bijvoorbeeld door het aanleggen van waterputten, het opzetten van scholen en gezondheidscentra. Chosen projecten zijn gericht op zelfredzaamheid, zodat de gemeenschap na verloop van tijd geen hulp van buitenaf meer nodig heeft.

 

Je maakt als sponsor niet alleen een verschil voor het kind maar ook voor de hele familie – fam. Richardson

Veelgestelde vragen

Hier vind je een lijst met de meest gestelde vragen over Chosen en World Vision. Zit jouw vraag er niet tussen? Lees hier meer over kindsponsoring of neem contact op.

Wanneer/Waar is het volgende Chosen feestje?
+
Wat gebeurt er als ik mij aanmeld via het formulier?
+
Wat kost het om een kind te sponsoren?
+
Gaat het geld rechtstreeks naar het kind?
+
Wat als mijn foto niet gekozen wordt?
+
Is World Vision christelijk?
+

Focus op kinderen

Wold Vision gaat voor een hoopvol en vreugdevol leven voor kinderen wereldwijd. Al ruim 70 jaar helpen de meest kwetsbare kinderen.