Navigatie overslaan MENU

Bak de wereld rond met Elizabeth

Het is helaas niet meer mogelijk om dit bakboekje aan te vragen.

Dit bakboekje vol wereldse weetjes en recepten is leuk én leerzaam voor het hele gezin.

Eten is voor ruim 800 miljoen mensen op de wereld een kwestie van overleven. Veel kinderen gaan elke nacht met honger naar bed. Wij geloven dat alle kinderen recht hebben op voedzaam eten en dat we honger kunnen oplossen als we samenwerken. Samen met onze donateurs bouwen we aan een wereld waar geen één kind honger lijdt en waar eten vooral lekker en gezellig is. Daarom hebben we samen met onze ambassadeur Elizabeth Lopez (winnares van Heel Holland Bakt en moeder van vier kinderen) dit wereldse bakboekje voor kinderen gemaakt.

Elizabeths diepste wens is dat álle kinderen mogen opgroeien in een veilige omgeving. Als ambassadeur van World Vision wil zij zich hier voor inzetten, bijvoorbeeld door met dit bakboekje bij te dragen aan bewustwording. We helpen graag ouders, grootouders, juffen en meesters om het gesprek over armoede aan te gaan met kinderen en thema’s zoals honger en armoede bespreekbaar te maken. Dit boekje dient dus ook als handvat om kinderen te onderwijzen én stimuleren om zelf in actie te komen voor kinderen op andere plekken op deze wereld: die met honger naar bed gaan.

Kinderen leren met dit bakboekje naast bakken ook meer over de waarde van eten en de rol die eten speelt in andere culturen. Dit boekje vol wereldse weetjes en recepten is leuk én leerzaam voor het hele gezin.

“Mijn wens voor alle kinderen is dat zij mogen opgroeien in een veilige omgeving.”

Elizabeth Lopez